ГоловнаСвіт

Путін може залишитися на четвертий термін

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін сказав депутатам Держдуми, що може стати президентом і вчетверте, а його наступників було б "розумно" обмежити двома термінами.

Путін може залишитися на четвертий термін
архивное фото

Про це повідомляє Reuters у середу, 11 квітня

Про четвертий термін Путіна на посаді президента зайшлося після його звіту про досягнення уряду за останні чотири роки. Комуніст Володимир Бортко запропонував виключити з Конституції норму, яка дозволяє президентові повернутися на посаду після двох термінів і паузи в кілька років.

"Я вважаю, що це розумно, цілком можна подумати. Мене це стосується менше, як ви розумієте. Що вже там, ми ж з вами розуміємо, про що говоримо, ми ж дорослі люди. Закон не має зворотної сили. Відколи його приймуть, у мене є можливість працювати зараз і наступні два.., - обмовився обраний президент і одразу ж виправився, - і наступний термін".

Депутати зустріли оплесками натяк Путіна на його четвертий термін.

Під час свого другого президентського терміну Путін обіцяв не правити Конституції, заборонити третє президентство поспіль. Президент

Дмитро Медведєв уніс до Конституції поправку, що збільшила термін президентських повноважень із чотирьох до шести років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram