ГоловнаСвіт

Президент Зімбабве при смерті

Президент Зімбабве Роберт Мугабе перебуває в критичному стані.

Президент Зімбабве при смерті

Про це повідомляє ABC News із посиланням на місцеві ЗМІ африканської країни.

10 квітня газети написали, що 88-річний політик перебуває в онкологічній клініці Сингапура. Імовірно, Мугабе потерпає від раку передміхурової залози.

Про те, що 2008 року президентові діагностували онкологічне захворювання, стало відомо з дипломатичних документів, оприлюднених сайтом

WikiLeaks. 2009 року повідомляли, що політик лікувався у Сингапурі.

Окрім того, у матеріалах WikiLeaks згадано, що 2007 року в Мугабе виявили рак гортані.

Офіційного підтвердження інформація про хворобу президента Зімбабве не отримувала.

Зазначають, що через недугу Роберт Мугабе пропустив останнє засідання кабінету міністрів. За інформацією The Daily Mail, президент уже погодився передати повноваження міністрові оборони Зімбабве Еммерсону Мнагагве.

При цьому уряд країни наполягає, що президент почувається добре. ABC News посилається на повідомлення у Twitter @ zanu_pf (за назвою владного Патріотичного фронту - Zanu-PF), яке стверджує, що Мугабе з дружиною вирушив до Сингапура "на закупи". Однак, судячи з іншого повідомлення, акаунт @ zanu_pf, радше за все, ніяк не пов'язаний з урядом Зімбабве.

Роберт Мугабе при владі в Зімбабве з 1988 року. 2008 року опозиція звинуватила президента у фальсифікації підсумків виборів. Після антиурядових виступів було досягнуто угоди про розподіл повноважень між Мугабе і лідером опозиції Морганом Тсвангіраї, проте наприкінці 2009 року цю угоду розірвали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram