ГоловнаСвіт

КНДР готова до запуску супутника з нагоди 100-річчя Кім Ір Сена

Північнокорейський уряд підготував до запуску ракету із супутником, старт призначено на неділю, 15 квітня.

КНДР готова до запуску супутника з нагоди 100-річчя Кім Ір Сена
архивное фото

Про це повідомляє The Associated Press.

Нагадаємо, що минулого місяця КНДР оголосила про свої плани запустити на орбіту ракету із супутником

на честь 100-ї річниці народження засновника держави Кім Ір Сена. США, Японія, Великобританія й інші країни зажадали скасувати запуск ракети, який вважають прикриттям для випробування балістичної ракети.

КНДР наполягає, що супутник є науковим досягненням, що має поліпшити занепалу економіку країни. Згідно із задумом, супутник надсилатиме зображення й інформацію для прогнозів погоди і досліджень природних ресурсів КНДР.

"Наша країна має право і обов'язок розвивати супутники і ракети-носії. Байдуже, що говорять інші, у нас мирні цілі", - сказав генеральний директор стартового комплексу Чан Мен Чжин. Він також додав, що попередні два супутники були експериментальними, але третій функціонуватиме.

Експерти вважають, що запуск ракети, який повинен відбутися з 12 по 16 квітня, є формою випробування міжконтинентальних балістичних ракет. Вони також вважають, що ракети можуть використати для удару по США та інших цілях. КНДР протестувала два атомні пристрої, але експерти сумніваються, що вона опанувала технологію, необхідну для монтування ядерної боєголовки на балістичну ракету.

Технічний консультант Всесвітнього фонду безпеки і колишній орбітальний аналітик ВПС США Браян Віден сумнівається, що КНДР має технології, щоб успішно запустити супутник на орбіту.

"Кінцева мета полягає в перевірці та розвитку програми зі створення балістичних ракет, у тому, щоб показати людям і світові, що вони (КНДР) сильні", - заявив Віден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram