ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Ізраїлю зустрінеться зі своїм палестинським колегою

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу і його палестинський колега Салам Файяд зустрінуться цього місяця.

Прем'єр-міністр Ізраїлю зустрінеться зі своїм палестинським колегою
Фото: focus.ua

Про це повідомляє Reuters.

Чиновники обох країн заявили, що майбутні переговори відбудуться після єврейського свята Пасхи, яке закінчиться 14 квітня. Ці надзвичайні переговори можуть загострити

міжнаціональний конфлікт між Ізраїлем і Палестиною. Палестинці заявили, що вони нададуть Нетаньягу лист із відмовою Ізраїлю виконати 2003 року план "Дорожня карта". Цей план передбачав припинення поселенської діяльності як крок до досягнення остаточної мирної угоди.

"Справжнім випробуванням для Нетаньяху буде зупинити поселення, після чого ми будемо готові до переговорів. Це не умова, але ми хочемо, щоб він сказав, що готовий завершити окупацію", - сказав член палестинської команди перемовників Мохаммед Штаєх.

Представник Ізраїлю сказав, що Нетаньягу спробує повторно закликати до мирних переговорів. Він також сподівається, що жодні умови не завадять продовженню переговорів. За його словами, Нетаньягу також повторюватиме свою вимогу, щоб палестинці визнали Ізраїль єврейською державою в будь-якій мирній угоді.

Мирні переговори у США припинилися 2010-го. Тоді Нетаньягу відмовився призупиняти будівництво.

Високий представник "Руху за національне визволення Палестини" (ФАТХ) Набіл Шаас заявив, що палестинський лист Нетаньягу "є визначенням нашої позиції" в мирному процесі. Він сказав, що Ізраїль і далі будує поселення і відмовляється від переговорів

про територію Палестини на кордоні, установленому ще до того, як ізраїльські війська завоювали Західний берег унаслідок арабо-ізраїльської війни 1967 року.

"Палестинці, зі свого боку, виконали свої зобов'язання з підтримання безпеки і кращого управління. Ця ситуація не може привести до мирного процесу. Цей лист поставить Нетаньягу на місце. Він повинен відповісти", - заявив Шаас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram