ГоловнаСвіт

В аеропортах Німеччини завтра пройдуть страйки

У вівторок в аеропортах Німеччини пройдуть попереджувальні страйки.

В аеропортах Німеччини завтра пройдуть страйки
Фото: segodnya.ua

Про це повідомляє агентство dpa.

Страйки проведуть у рамках акцій протесту держслужбовців і працівників комунальних служб, які вимагають підвищення зарплати. Ці акції тривають уже понад два тижні по всій Німеччині.

Страйки проводять профспілки Dbb і Komba. За прогнозами авіакомпанії Air Berlin, у страйках візьмуть участь працівники аеропортів Дюссельдорфа, Франкфурта-на-Майні, Кельна, Мюнхена і Штутгарта, а також, можливо, Берліна.

Очікують, передусім страйкуватимуть водії автобусів на території аеропортів. При цьому, як зауважив представник профспілки Dbb Вілі Русс, страйкарі не хочуть паралізувати пасажирське авіасполучення, а мають намір лише "дати знак" працедавцям.

"Значно більше ми хочемо забезпечити продовження тарифних перемовин, призначених на 28 березня в Потсдамі і, можливо, довести їх до кінця", - сказав Русс.

Утім керівництво аеропорту Франкфурта-на-Майні просить пасажирів завчасу звертатися в авіакомпанії й дізнаватися статус рейсів.

Профспілки-організатори руху протесту вимагають приблизно для двох мільйонів держслужбовців і працівників сфери обслуговування збільшення заробітної плати на 6,5%. Мінімальне підвищення на кожного мало б становити 200 євро. Роботодавці, зі свого боку, пропонують підвищити оклади тільки на 3,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram