ГоловнаТехнології

SpaceX підірвала ракету Falcon 9 у рамках тесту на безпеку

Випробування системи порятунку екіпажу Crew Dragon у польоті минуло успішно.

SpaceX підірвала ракету Falcon 9 у рамках тесту на безпеку
Фото: SpaceX

Аерокосмічна компанія SpaceX провела випробування аварійного відділення космічного корабля Crew Dragon, у рамках якого підірвала ракету-носій Falcon 9.

Компанія вела пряму трансляцію випробувань.

На каналі SpaceX у YouTube видно, що ракета Falcon 9 з кораблем Crew Dragon стартувала з пускового майданчика комплексу SLC-40 на мисі Канаверал 19 січня о 17:30 за київським часом. Через 1 хвилину 25 секунди після старту корабель Crew Dragon успішно від'єднався від ракети, яка через приблизно десять секунд вибухнула.

Ракета стартує з 22:50.

Сам Crew Dragon спустився з парашутом у води Атлантичного океану, звідки його забрав пошуковий корабель.

Це було останнє велике випробування в рамках ліцензування Crew Dragon перед довгоочікуваним першим експлуатаційним польотом корабля SpaceX з астронавтами на борту.

Перший тест Pad Abort Test з імітацією аварії ракети до старту і відстрілом капсули зі стартового майданчика SpaceX провела ще 2015 року. Наприкінці 2019 року пройшли статичні випробування системи аварійного порятунку Crew Dragon у новій конфігурації з розривними мембранними клапанами в трубках наддуву замість титанових клапанів. Поліпшення має запобігти самій можливості повторення сценарію, який призвів до аварії у квітні. Також нещодавно в рамках підготовки до місії Demo-2 компанія SpaceX успішно випробувала нові парашути для Crew Dragon.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram