ГоловнаТехнології

Федоров анонсував введення водійських посвідчень у смартфоні

Пілотний проект електронної версії водійських посвідчень запустять найближчим часом.

Федоров анонсував введення водійських посвідчень у смартфоні
Фото: Trafi

Міністерство цифрової трансформації збирається запровадити водійські посвідчення в електронному вигляді. Про це сьогодні під час Першого цифрового Українського конгресу повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляє агентство "Українські національні новини".

"Скоро ми запустимо пілотний проект, де кожен зможе використовувати електронні водійські права у себе в кабінеті, у смартфоні. І показувати, коли вас зупинили поліцейські, електронні права", - сказав Федоров.

Згідно з законодавством України, кожен водій зобов'язаний мати при собі посвідчення водія на право керування транспортним засобом, реєстраційний документ на транспортний засіб і діючий страховий поліс.

Зараз вже йде процес введення електронного страхового полісу з обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (ОСАЦВ), що дозволяє власникам транспортних засобів укладати договори і отримувати електронні поліси страхування.

У вересні 2018 року депутати Верховної Ради вже пропонували дозволити водіям не мати при собі посвідчень, якщо вся інформація буде в електронній базі даних. Проєкт відкликали у зв'язку з обранням нової Ради.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 2 вересня провів реорганізацію міністерств. Міністерство цифрової трансформації було створено на базі Державного агентства з питань електронного уряду. Очолив його Михайло Федоров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram