ГоловнаТехнології

У Гані дітей навчатимуть інформаційних технологій, починаючи з дитячого садка

Згідно з новим навчальним планом, ганські діти, зокрема, будуть вивчати програмування та працювати з базами даних.

У Гані дітей навчатимуть інформаційних технологій, починаючи з дитячого садка
Фото: iipgh.org

Міністерство освіти Гани розробило нову навчальну програму на 2019-2020 рр. для предметів, пов'язаних з інформаційно-комунікаційними технологіями, на рівні початкової школи по всій країні. Про це повідомляє портал Modern Ghana.

На сьогоднішній день, відповідно до нової навчальної програми, вже затверджені стандарти для учнів рівнів KG1-B6 (починаючи з дитячого садка і до 6 класу) за сімома напрямками: вступ в інформатику, презентація, обробка текстів, верстка текстів, програмування та робота з базами даних, інтернет і соціальні мережі, охорона здоров'я та безпека при використанні інструментів ІКТ.

Як зазначає видання, уроки раннього програмування, зокрема, допоможуть школярам краще зрозуміти принцип роботи сучасних технологій та розвинути навички, необхідні для майбутньої самореалізації в будь-якій сфері діяльності.

Слід підкреслити, що переваги внесення програмування до шкільної програми обговорювалися вже не раз в експертних колах різних країн – передусім тих, які на сьогодні є провідними в гонці розвитку технологій, а також модернізації наявних освітніх систем. Вивчення програмування в школах вже не один рік є не просто світовим трендом, а глобальною потребою підготовки сучасного покоління дітей до інноваційного майбутнього.

До слова, Україна також не стоїть на місці – на цей момент розробкою програми навчання програмування школярів займається робоча методична група київської Гімназії А+ за підтримки групи компаній EVEREST. «Ми тільки на початку шляху і усвідомлюємо труднощі, з якими доведеться зіткнутися. Вони не є глобальною проблемою – це лише питання часу і зусиль. Сьогодні існують вже відпрацьовані та перевірені світовою практикою методики, які, за умови правильної адаптації дозволять українським школярам отримати якісний контент і, відповідно, усі необхідні навички програмування, починаючи з початкових класів. Таким чином, ми істотно посилимо майбутню конкурентоспроможність наших дітей, та їхня затребуваність на ринку праці буде більш високою незалежно від обраної професії», - сказав президент групи компаній EVEREST Юрій Чубатюк.

Нагадаємо, сьогодні раннє програмування в школах вже практикують Китай, США, Канада, Сінгапур, Австралія, Ізраїль, Індія, Південна Корея, а також значна частина країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram