ГоловнаТехнології

Хакери зламали три поштові сервіси Microsoft

Атака торкнулася сервісів Outlook, @ msn.com і @ hotmail.com.

Хакери зламали три поштові сервіси Microsoft
Хакеры взломали три почтовых сервиса Microsoft
Фото: EPA\UPG

Хакери змогли отримати несанкціонований доступ до облікових записів користувачів, що використовують поштові служби концерну Microsoft.

Інтернет-видання TechCrunch пише, що витік даних торкнувся сервісів @ msn.com і @hotmail.com.

Згідно з інформацією порталу технічних новин The Verge, кібератака торкнулася користувачів поштової програми Outlook.

"Ми вирішили цю проблему, яка зачепила обмежену кількість облікових записів споживачів, відключивши зламані облікові дані і заблокувавши доступ зловмисників", - цитує TechCrunch лист команди Microsoft із захисту інформації.

Хакери не мали можливості читати вміст електронних листів користувачів, але їм була доступна така інформація, як електронні адреси, на які відправлялося листування, заголовки листів і назви папок, які зберігали листи.

Передбачається, що хакери не отримали доступ до логіну користувача з паролем, але тим не менш Microsoft рекомендує усім заторкнутим користувачам змінювати свої паролі.

Кібератака проводилася в період з 1 січня до 28 березня, хакери проникли в систему, зламавши облікові дані агента служби підтримки клієнтів.

Microsoft попереджає, що користувачам слід бути особливо уважними у зв'язку з підвищеною загрозою фішингових атак.

Нагадаємо, в лютому Microsoft виявила сліди хакерських атак з Росії в аналітичних центрах Європи. Атаки торкнулися 104 акаунтів в різних країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram