ГоловнаТехнології

Кіберполіція затримала хакера, який здавав "в оренду" створені ним віруси

У мережі хакер називав себе "AntonShesar" і "Сatona".

Кіберполіція затримала хакера, який здавав "в оренду" створені ним віруси
Фото: cyberpolice.gov.ua

Співробітники Департаменту кіберполіції Києва викрили хакера, який за криптовалюту здавав "в оренду" власноруч створені віруси.

Про це повідомляють на сайті Кіберполіції.

Шкідливе програмне забезпечення призначалося для пошуку вразливостей на сайтах і подальшого несанкціонованого копіювання баз даних різних веб-додатків. Для анонімізації своїх дій хакер використовував веб-ресурси Росії і керував вірусом з використанням віддаленого RDP протоколу.

У мережі хакер називав себе "AntonShesar" і "Сatona". Він займався створенням і збутом шкідливого програмного забезпечення, призначеного для втручання в роботу серверного обладнання з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних, які на ньому розміщені.

Правоохоронці встановили, що 22-річний уродженець Черкаської області на різних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання "в оренду" шкідливого ПО.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Поліцейські провели три обшуки на території Черкаської та Київської областей. За їх результатами вилучено комп'ютерну техніку, з якою здійснювалося віддалене управління. Також у будинку зловмисника виявлено дані облікових записів, з використанням яких здійснювалося управління, а також дані облікових записів і електронних скриньок, доступ до яких було отримано незаконно.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, за останній рік кількість вірусних заражень і хакерських атак в Україні зросла з 10 мільйонів до 100 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram