ГоловнаТехнології

Кіберполіція закрила онлайн-кінотеатр ISeeHD.tv

Сервіс звинуватили в піратстві і трансляції російських каналів.

Кіберполіція закрила онлайн-кінотеатр ISeeHD.tv
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру ISeeHD.tv, звинувативши його в трансляції російських каналів і поширенні піратського контенту.

"Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікації департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України припинили роботу сервісу iseehd.tv, який здійснював свою діяльність упродовж останніх трьох років. За час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків в особливо великих розмірах", - повідомляють на сайті кіберполіції.

Після звернення представників одного з українських телеканалів правоохоронці провели перевірку і встановили, що ресурс транслював і ретранслював аудіо- та відеотвори без відповідних документів і дозволів правовласників.

Відзначають також, що здійснювалася трансляція і ретрансляція російських телеканалів, які заборонені на території України.

Під час обшуків за місцем проживання адміністраторів і власників сайту та в офісному приміщенні провайдера поліцейські вилучили комп'ютерну техніку та серверне обладнання.

Техніку направлено в експертний центр для проведення експертиз, за результатами яких буде вирішено питання про оголошення підозри адміністраторам сайту.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, восени минулого року кіберполіція закрила онлайн-кінотеатри tovideo.net і QFILM.TV, а в листопаді 2016 року - групу піратських онлайн-кінотеатрів FS, в яку входили ресурси FS.to, BrB.to, FS.ua и CxZ.to.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram