>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Головний санітарний лікар України повідомив, коли зможуть поновитися матчі з глядачами в УПЛ

Цей сезон доведеться дограти без глядачів на трибунах.

Головний санітарний лікар України повідомив, коли зможуть поновитися матчі з глядачами в УПЛ
Виктор Ляшко
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про можливість проведення матчів Української прем'єр-ліги з глядачами.

На думку Ляшка, ситуація з пандемією COVID-19 в країні поки не дозволяє це робити, не виключивши при цьому, що з липня така можливість може з'явитися.

"Я сам хочу, щоби чемпіонат України поновився, оскільки без футболу некомфортно себе почуваю. Хотілося б якомога швидше потрапити на сектор, але, на жаль, це буде ще не скоро – не раніше липня ми можемо відновити матчі з глядачами. На жаль, Україна зараз є в так званому плато захворюваності – у день фіксується близько 500 інфікованих. Це ситуація, яка дозволяє нам пом'якшувати карантин, оскільки система МОЗ із нею справляється. Однак це не сигнал того, що країна виходить з епідемії", – заявив головний санлікар в інтерв'ю Footballua.tv.

"Що стосується епідеміологічної ситуації, запевняю, що відвідування стадіону може спровокувати поширення коронавірусної хвороби. Якщо футболіст захворіє COVID-19? Будемо визначати всіх контактних осіб, які мають відправитися на самоізоляцію. Далі будемо приймати конкретне рішення по ситуації.

Що може завадити зараз дограти чемпіонат України? Таких індикаторів чотири: більш як вісім випадків на 100 тис. населення в конкретному населеному пункті; більше ніж 50% зайнятості інфікованими ліжок, які відведені для хворих на COVID-19; визначений показник тестування й показник «R» – визначення приросту захворюваності за останні сім днів. Якщо ці фактори почнуть зростати, ми повернемося до посилення карантину", – зазначив Ляшко.

Раніше з'явилася інформація, що матч "Шахтар" – "Динамо" може пройти в столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram