>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голова РУСАДА оцінив імовірність пропуску Олімпіади російськими легкоатлетами

У Юрія Гануса негативні припущення.

Голова РУСАДА оцінив імовірність пропуску Олімпіади російськими легкоатлетами
Юрий Ганус
Фото: talks.su

Голова Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Юрій Ганус заявив, що оцінює ймовірність пропуску Олімпійських ігор 2020 року російськими легкоатлетами як реальну.

"Те, що відбувається в легкій атлетиці зараз, надзвичайне. Припинено діяльність Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) на міжнародному рівні. Доступ спортсменів до змагань міжнародного рівня припинений. Порушуються права наших спортсменів. Конференція ВФЛА буде 28 лютого, до неї було багато часу, щоб щось змінити", - цитує Гануса championat.com.

"Мені Павло Колобков (міністр спорту РФ, - прим. LB.ua) говорив, що не треба втручатися в діяльність громадських організацій. Але зараз виняткова ситуація. Наші легкоатлети можуть не потрапити на Олімпіаду, це реальна ймовірність", - зазначив голова РУСАДА.

Нагадаємо, 9 грудня минулого року виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) прийняв рішення відсторонити Росію від найбільших міжнародних змагань на чотири роки за маніпуляції з даними Московської антидопінгової лабораторії.

РУСАДА було позбавлене статусу відповідності Всесвітньому антидопінговому кодексу. 24 грудня загальні збори членів РУСАДА прийняли рекомендації наглядової ради агентства не погоджуватися з рішенням виконкому WADA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram