>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращий бомбардир в історії збірної Туреччини працює таксистом у Вашингтоні

Хакан Шукюр утік у США від переслідувань на батьківщині.

Найкращий бомбардир в історії збірної Туреччини працює таксистом у Вашингтоні
Хакан Шукюр
Фото: EPA/UPG

Найкращий бомбардир в історії збірної Туреччини Хакан Шукюр в інтерв'ю розповів, чому йому довелося 2015 року емігрувати у США, а також що доводиться робити, щоб вижити.

"У мене нічого немає. Президент Ердоган забрав у мене все. Моє право на свободу, право на думку, свободу слова, на роботу", - цитує 48-річного Шукюра Die Welt.

"Мене запросили в партію президента 2011-го, щоб скористатися моєю популярністю. 2013-го я вийшов з партії на тлі корупційних скандалів. Після цього почалося: магазин моєї дружини закидали камінням, до дітей чіплялися на вулиці. Після кожного мого висловлювання мені погрожували.

Коли я поїхав, вони схопили мого батька. І конфіскували все моє майно. Зараз усе дуже складно. Всі, хто якось зі мною пов'язаний, зазнають фінансових труднощів", - зазначив "Босфорський Бик", як називали Хакана фанати.

Додамо, що після еміграції ексгравцеві "Галатасарая" висунули звинувачення у причетності до терористичної організації і до спроби держперевороту, а також за образи президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Зараз Шукюр працює таксистом Uber у Вашингтоні і продає книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram