>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

FIDE проігнорує WADA і залишить усі турніри в Росії, - президент організації

Шахова федерація хоче повністю оминути рішення WADA.

FIDE проігнорує WADA і залишить усі турніри в Росії, - президент організації
Аркадий Дворкович
Фото: peoples.ru

Російський президент ФІДЕ Аркадій Дворкович повідомив, що всі заплановані міжнародні шахові турніри пройдуть у Росії, незважаючи на рішення WADA.

"З грудня по серпень у Росії заплановано кілька найбільших міжнародних змагань, у тому числі чемпіонат світу з рапіду і бліцу, Владивосток прийме половину матчу за жіночу шахову корону, всесвітні шахові Олімпіаду і Паралімпіаду. Я кажу офіційно: всі заплановані FIDE турніри пройдуть у Росії", - цитує спортивного функціонера ТАСС.

"З юридичного, технічного погляду, немає підстав для перенесення цих змагань із Росії. Контракти всі підписано, спонсорів визначено, вже інвестовано ресурси в організацію і проведення. Незважаючи на те, що в нас немає жодних проблем із допінгом, на всіх великих змаганнях шахісти здають допінг-тести, і до нас з боку WADA претензій немає", - зазначив колишній заступник голови уряду РФ.

Нагадаємо, 9 грудні в Лозанні WADA одностайно дискваліфікувало Росію на 4 роки. Цій країні заборонено брати участь у великих міжнародних змаганнях (у тому числі в Олімпійських іграх і чемпіонатах світу), а також їх приймати, на турнірах не можна піднімати прапор РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram