>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Володимир Кличко назвав одну причину, через яку може повернутися у профіринг

Ексчемпіон світу тримає в голові рекорд Джорджа Формана.

Володимир Кличко назвав одну причину, через яку може повернутися у профіринг
Владимир Кличко
Фото: klitschko-brothers.com

Ексчемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Володимир Кличко знову висловив своє бачення можливого повернення в ринг.

За його словами, зараз він підтримує себе у формі і тримає в голові рекорд легендарного американського боксера Джорджа Формана, який став найстаршим чемпіоном світу в суперважкій ваговій категорії.

"Я не повернуся в ринг як конкурентоспроможний боксер, який матиме свій тренувальний табір і битиметься з декількома суперниками. Мені не хочеться цього робити, я зараз живу іншим життям і не маю на це часу. Хоча я тренуюся щодня, а також беру участь у спарингах. Я відчуваю, що в мені все ще щось є. Але, врешті-решт, я брешу собі щоранку, що знову можу повернутися в ринг. Це допомагає мені залишатися у формі. Тому я веду здоровий спосіб життя, не вживаю наркотиків, правильно харчуюся і сплю вночі замість того, щоб ходити на вечірки", - цитує Кличка-молодшого Morgenpost.de.

"Якби я повернувся, це мало б особливу мету. Наприклад, побити рекорд Джорджа Формана, який став найстарішим чемпіоном у суперважкій вазі в історії - у віці 45 років. Це дійсно виклик, який мотивує мене. Через два роки мені виповниться 45, і я зможу націлитися на його рекорд. Поняття не маю, що я тоді зроблю", - зазначив легенда українського спорту.

Нагадаємо, колишній абсолютний чемпіон світу Форман виступав у профірингу в період з 1969-го по 1977 рік. Потім у нього був 10-річний тайм-аут. Він повернувся в ринг у 1987 році в бою зі Стівом Зоускі, якого переміг технічним нокаутом в 4-му раунді.

У листопаді 1994 року Форман зустрівся з чемпіоном світу за версіями WBA і IBF Майклом Мурером. До початку 10-го раунду Форман виграв тільки один раунд. У середині 10-го раунду Форман пробив у щелепу двійку, потім пробив її ще раз. Мурер звалився на канвас. Рефері зафіксував нокаут. Джордж Форман у віці 45 років став найстаршим боксером, який здобув титул чемпіона світу в суперважкій вазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram