>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голова РУСАДА підтвердив факт підтримки Росією допінгу на державному рівні

Участь Росії в міжнародних змаганнях виявилася під загрозою.

Голова РУСАДА підтвердив факт підтримки Росією допінгу на державному рівні
Юрий Ганус
Фото: championat.com

Генеральний директор Російської антидопінгової агенції (РУСАДА) Юрій Ганус, відповідаючи на запитання про можливу підміну допінг-проб під час Олімпіади в Сочі, заявив, що в Росії була підтримка допінгу на державному рівні.

"Ось ці зміни в базі даних - це що? Підтримка на державному рівні? Виходить, так. Це зробили люди, наділені серйозними владними повноваженнями. Проблеми були на найвищому рівні спортивного керівництва. Тобто фактично в ці процеси були залучені спортивні чиновники найвищого рівня", - цитує Гануса championat.com, посилаючись на ВВС.

"Чи була в Сочі "дірка в стіні", через яку ФСБ нібито змінювала проби? Мені було не до з'ясування таких деталей. Чи вірю я в це? Ви знаєте, тут не "вірю - не вірю", я не в "ромашку" граю, все-таки відповідальність. Але критично важливо з'ясувати всі обставини тих справ і розібратися, щоб поставити крапку. Тому що наслідки і втрати для нашого спорту ще рано підраховувати. До дна ми ще не дійшли. Почекаймо на рішення, які будуть", - заявив голова РУСАДА.

Статус РУСАДА опинився під загрозою після чергового допінгового скандалу. Російську сторону підозрюють у махінаціях з даними Московської лабораторії. Раніше Ганус повідомив, що могло бути сфальсифіковано близько 1000 проб.

Комітет з питань відповідності WADA рекомендував виконкому організації визнати діяльність РУСАДА такою, що не відповідає антидопінговому кодексу, і відсторонити Росію від Олімпіади-2020.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram