>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Комітет WADA рекомендував відсторонити Росію від Олімпіади-2020

Російські спортсмени протягом 4 років зможуть виступати під нейтральним прапором.

Комітет WADA рекомендував відсторонити Росію від Олімпіади-2020
Фото: sports.ru

Комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував виконкому цієї організації відсторонити Росію на чотири роки від міжнародних змагань.

Першою про це повідомила ввечері в понеділок газета "New York Times", потім текст рекомендації з'явився на сайті WADA.

Як повідомляє Радіо Свобода, з рекомендації випливає, що, якщо вона буде ухвалена, російські спортсмени зможуть брати участь в літніх Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, а також у зимових Олімпійських іграх 2022 року, виступаючи тільки під нейтральним прапором - і тільки якщо доведуть, що не порушували антидопінгових правил. Збірна ж Росії буде дискваліфікована.

Крім того, рекомендовано не проводити протягом найближчих чотирьох років великі спортивні міжнародні турніри в Росії.

Документ містить докладний опис порушень, допущених Росією. Йдеться про внесення змін до бази Московської антидопінгової лабораторії. Надання цієї бази міжнародним експертам було однією з умов відновлення статусу Російського антидопінгового агентства РУСАДА.

Через масштабний допінговий скандал у російському спорті раніше він був визнаний таким, що не відповідає стандартам, через що на зимові Олімпійські ігри 2018 року допустили тільки окремих російських спортсменів, які виступали під нейтральним прапором.

Нагадаємо, Росію можуть позбавити права участі в Чемпіонаті світу-2022 з футболу через підозри в маніпуляціях даними з Московської антидопінгової лабораторії і можливе повторне позбавлення РУСАДА статусу відповідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram