>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА відкрила провадження проти "Динамо" і німецької "Боруссії"

Заявником у ФІФА виступила материнська школа футболіста Андрія Ярмоленка.

ФІФА відкрила провадження проти "Динамо" і німецької "Боруссії"
Фото: ФИФА

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відкрила дисциплінарне провадження за фактом несплати ФК "Динамо Київ" платежу солідарності чернігівській школі «Юність» за трансфер Андрія Ярмоленка в німецький ФК "Боруссія" (Дортмунд). Про це повідомляє  «Цензор».

Заявником у ФІФА виступила материнська школа футболіста Андрія Ярмоленка - Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу "Юність" (м. Чернігів). Обидва ФК - "Динамо Київ" і "Боруссія" - виступають у справі відповідачами.

«Відкривши за цим фактом дисциплінарне провадження, ФІФА повідомило відповідачів в особі "Боруссії" і "Динамо" про необхідність погасити перед чернігівською школою борг у розмірі 301 578,95 євро (22,92% від солідарного внеску, що слід сплатити)», - зазначає видання, публікуючи відповідні документи ФІФА.

Трансфер Ярмоленка відбувся ще в серпні 2017 року. Загальна його вартість склала 25 млн євро, які ТОВ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ) (Україна) спільно зі створеною ними ж офшорною компанією "Динамо Київ" (Кіпр) ЛТД отримало від дортмундської "Боруссії".

Материнська школа Ярмоленка мала отримати від ФК "Динамо" (Київ) платіж солідарності в розмірі близько 300 тис. євро. Однак з невідомих причин частину зазначеного платежу солідарності в розмірі 150 тис. євро "Динамо" в січні 2018 року безпідставно перерахувало громадській організації "Чернігівський обласний футбольний клуб "Юність", що не має до ДЮСШ «Юність» жодного стосунку.

«Таким чином, через те, що ФК "Динамо Київ" досі не сплатило "Юності" платіж солідарності за трансфер Ярмоленка, "Боруссія" (Дортмунд) опинилася в центрі міжнародного футбольного скандалу і стала фігурантом розслідування ФІФА», - зазначає «Цензор».

Додамо, що директор материнської школи Ярмоленка Геннадій Прокопович неодноразово намагався порозумітися з "Динамо". Однак у київському клубі вже два роки ігнорують численні звернення і прохання Прокоповича оплатити платіж солідарності за Ярмоленка.

Понад те, за фактом шахрайства з 150 тис. євро від "Динамо" на рахунку клона школи "Юність" - громадської організації "Клуб Юність" - Нацполіція розслідує кримінальну справу.

Нагадаємо, що вчора Андрій Ярмоленко відсвяткував свій день народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram