>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Антимонопольний комітет відкрив справу щодо реалізації квитків на матч Україна - Португалія

Вболівальників обмежили у купівлі квитки виключно на сайті ticketsbox.com.

Антимонопольний комітет відкрив справу щодо реалізації квитків на матч Україна - Португалія
Фото: ain.ua

Глава Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький заявив про початок розслідування за фактом реалізації Українською асоціацією футболу (УАФ) квитків на матч відбору на Євро-2020 між Україною і Португалією.

"Квитки на матч Україна - Португалія можна купити тільки після придбання квитків на зустріч Україна - Литва у Харкові. Саме таку інформацію можна прочитати на сайті ticketsbox.com", - наводить слова Хмельницького Censor.net.ua.

"З точки зору закону, виходить, що уболівальникам нав'язують такі умови придбання квитків на матч Україна - Португалія, які були б неможливими за умов конкуренції. А це вже має ознаки зловживання монопольним становищем.

Київське обласне територіального відділення АМКУ вирішило розібратися, чи є порушення конкурентного законодавства під час продажу квитків на матч Україна - Португалія", - уточнює держслужбовець.

"Українській асоціації футболу і ТОВ "Медіаконсалтінг" (агент з продажу квитків) направлено вимоги, зараз йде збір інформації. У разі доведення факту вчинення порушення конкурентного законодавства, порушнику загрожує штраф до 10% доходу за останній звітний рік", - зазначає Хмельницький.

Придбати квитки на матч Україна - Литва і Україна - Португалія можна лише на сайті ticketsbox.com, у касах їх продаж не здійснюється. Раніше УАФ закликала не купувати квитки на інших сайтах.

Збірна України лідирує у групі B відбору на Євро-2020. Матч з Португалією відбудеться 14 жовтня у Києві на НСК "Олімпійський", початок о 21:45.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram