>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Нідерланди відриваються від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА

Зате Україна відривається від Туреччини.

Нідерланди відриваються від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Фото: UEFA.com

За підсумками матчів 2-го туру Ліги чемпіонів і Ліги Європи оприлюднено нову таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Україна закріпилася на 10-й позиції (перемога "Шахтаря", нічиї "Олександрії" і "Динамо"), збільшивши свій відрив від Туреччини (нічиї "Трабзонспора" і "Істанбул ББ", поразки "Галатасарая" і "Бешикташа") на 0,4 бала - до 0,9 бала.

Проте в гонитві за 9-м місцем наша країна відпустила Нідерланди (перемоги "Аякса", ПСВ, "Фейєноорда", нічия АЗ "Алкмаар"), аж на 0,6 бала - до 0,85 бала.

Десята позиція, порівняно з дев'ятою, втрачає певні привілеї (другий призер національного чемпіонату стартує в Лізі чемпіонів на етап раніше). Не кажучи вже про одинадцяте місце, яке не дозволяє асоціації автоматично делегувати свій клуб у груповий етап ЛЧ.

Відзначимо, що загострилася боротьба за стратегічно важливу 6-ту позицію, що дає право бронзовому призеру країни включитися в боротьбу за потрапляння в Лігу чемпіонів.

Невдалий виступ цього тижня російських клубів (лише 2 очки з 8 за рахунок перемоги "Зеніту") призвів до того, що Португалія наблизилася до Росії до 0,1 бала, хоча після першого туру відрив становив 1,067 бала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram