>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ексчемпіон світу: "У боксі допінг використовують усі!"

Пол Маліньяджі не звинувачує бійців, які приймають заборонені препарати.

Ексчемпіон світу: "У боксі допінг використовують усі!"
Пол Малиньяджи
Фото: Boxing Africa

Колишній чемпіон світу у двох вагових категоріях за версіями IBF і WBA, а нині експерт на ТВ Пол Маліньяджі розповів про масштаб проблеми допінгу у боксі.

"Так! Використовують усі. Але не це страшно. Страшно те, що їх у цьому не можна звинувачувати. Щонайменше доти, поки антидопінгові служби не почнуть справжню боротьбу, а не її імітацію. Послухайте, як може боксер не використовувати допінг, якщо він точно знає, що його опонент на допінгу? Зрештою ми говоримо не тільки про кар'єру, а й про життя, безпеку і здоров'я. Без допінгу ти завершиш кар'єру набагато раніше, так нічого до пуття і не добившись", - цитує американця xsport. ua.

"Тестування на допінг має бути набагато жорсткішим, більш несподіваним і частішим. Те, що є у боксі зараз, не працює. Як вважаєте, скільки разів бійців перевіряють у рамках програми "Чистий бокс" від WBC і WADA? Мене перевіряли один раз за 7 місяців. У WADA просто немає грошей, щоб проводити тести частіше. Вони ж коштують грошей. Тому я і кажу, що це - не контроль, а якась профанація. Тільки ідіоти можуть вірити, що уся ця штука працює. Те, що ти записаний у програмі, не означає, що тебе перевіряли. Ось і вся правда.

Необхідне втручання усіх сторін. Усіх чотирьох організацій, усіх найбільших промоутерів. Потрібно збільшити кількість тестів. Але до чого це призведе? Вірно. Збільшиться кількість спійманих бійців. А кому це потрібно, якщо завдання - ліпити нових зірок?" - задається риторичним питанням Маліньяджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram