>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда Формули-1 "Мерседес" оштрафована за незвичайне порушення регламенту

У Сінгапурі стартував Гран-прі.

Команда Формули-1 "Мерседес" оштрафована за незвичайне порушення регламенту
Льюис Хэмилтон
Фото: EPA/UPG

У Формулі-1 в місті-державі Сінгапурі проходить вільна практика Гран-прі Сінгапуру.

Після першого тренування організатори етапу наклали штраф у розмірі 5 тис. євро на команду "Мерседес", повідомляє f1news.ru.

Приводом стало звернення технічного делегата FIA Джо Бавера з приводу занадто низької температури палива для машини 5-разового і чинного чемпіона світу Льюїса Хемілтона.

Температура палива, виміряна за допомогою датчика ФІА, виявилася більш ніж на 11 градусів Цельсія нижчою за температуру навколишнього середовища, що не відповідає регламенту.

"Представник команди визнав, що температура палива була нижчою за необхідну, відповідно до технічного регламенту, через помилки в налаштуваннях температури, - сказано в заяві стюардів. - З огляду на те, що це порушення сталося під час першого тренування, вирішено обмежитися грошовим штрафом".

Відзначимо, що використання більш холодного палива в теорії може забезпечити більшу ефективність роботи двигуна.

У поточному сезоні за аналогічне порушення на аналогічну суму було оштрафовано команду "Альфа-Ромео" на Гран-прі Австрії.

Додамо, що другий пілот "Мерседес" Валттері Боттас розбив машину в перших вільних заїздах. Фінляндець врізався в одну зі стін, не ввійшовши в поворот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram