>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Уперше в історії футбольний клуб інвестував 1 млрд євро в придбання гравців поточного складу

"Манчестер Сіті" подолав планку 1 млрд.

Уперше в історії футбольний клуб інвестував 1 млрд євро в придбання гравців поточного складу
Фото: EPA/UPG

Чемпіон Англії клуб "Манчестер Сіті" став першим клубом в історії, який інвестував понад 1 млрд євро в трансферні виплати, щоб зібрати свою команду, стверджує CIES Football Observatory.

Згідно з результатами дослідження трансферної діяльності європейських клубів, "городяни" витратили на своїх нинішніх футболістів 1,014 млрд.

Друге місце в рейтингу зайняв "Парі Сен-Жермен", який вклав у поточний склад €913 млн. Замикає трійку мадридський "Реал" (€ 902 млн).

При цьому в першу десятку входять 5 англійських клубів, 3 іспанські і по одному французькому та італійському. У топ 20 кількість англійських клубів уже становить 8, іспанських і італійських - по 4, ще по 2 - німецьких і французьких.

Топ 10:

  1. "Манчестер Сіті" (Англія) – € 1014 млн
  2. "Парі Сен-Жермен" (Франція) – € 913 млн
  3. "Реал" (Іспанія) – € 902 млн
  4. "Манчестер Юнайтед" (Англія) – € 751 млн
  5. "Ювентус" (Італія) – € 719 млн
  6. "Барселона" (Іспанія) – € 697 млн
  7. "Ліверпуль" (Англія) – € 639 млн
  8. "Челсі" (Англія) – € 561 млн
  9. "Атлетіко" (Іспанія) – € 550 млн
  10. "Арсенал" (Англія) – € 498 млн.

При цьому наголошується, що у "Великий п'ятірці" футбольних ліг Європи найбільший розрив у трансферних виплатах між найбагатшою і найбіднішою командою спостерігається в іспанській Ла Лізі - в 148 разів витрати "Реалу" перевершують аналогічні витрати "Мальорки".

У французькій Лізі 1 - 114 ("Парі Сен-Жермен" проти "Німа"), в Бундеслізі - 85 ("Баварія" проти "Падерборна"), в Серії А - 63 ("Ювентус" проти "Лечче") і мінімальний розрив спостерігається в Англійській прем'єр-лізі - 32 ("Манчестер Сіті" проти "Норвича").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram