>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легенда "Манчестера Юнайтед" процитував шекспірівського "Короля Ліра" на врученні нагороди від президента УЄФА

Ерік Кантона, як завжди, був оригінальним.

Напередодні в Монако відбулося жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, на якому також вручали індивідуальні нагороди футболістам.

Зокрема, легенда "Манчестера Юнайтед" Ерік Кантона отримав спецнагороду президента УЄФА.

Ерік Кантона
Фото: EPA/UPG
Ерік Кантона

У своїй промові уродженець Марселя поставив у глухий кут ведучого церемонії оригінальним спічем. На запитання ведучого: "Що зараз відбувається у вашій голові?" француз відповів цитатою з п'єси "Король Лір" Вільяма Шекспіра.

"Для богів ми те саме, що для дітлахів мухи: нас мучити - їм забава. Скоро наука не тільки буде сповільнювати старіння клітин, скоро наука буде зупиняти клітини, і ми станемо безсмертними. Тільки нещасні випадки, злочини і війни вбиватимуть нас. Але, на жаль, їх кількість тільки збільшиться. Я люблю футбол, спасибі!" - цитує Кантона Eurosport.

Показовою була реакція Криштіану Роналду і Ліонеля Мессі.

Відзначимо, що Роналду залишився на церемонії нагородження УЄФА без нагород, Мессі отримав приз найкращому форварду ЛЧ.

Додамо, що 53-річний "Король Ерік" провів за "Манчестер Юнайтед" 6 сезонів - в 143 поєдинках він забив 64 м'ячі. Разом з "червоними дияволами" Кантона завоював 4 титули переможця Англійської прем'єр-ліги, 2 кубки і 3 суперкубки Англії.

По закінченню футбольної кар'єри Ерік почав активно зніматися в кіно, а фільм з його участю "У пошуках Еріка" був номінований на Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram