>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

5-разовий чемпіон MotoGP викликав на дуель 5-разового чемпіона Формули-1

Марк Маркес хоче поборотися з Льюїсом Хемілтоном.

5-разовий чемпіон MotoGP Марк Маркес сподівається поборотися з 5-разовим чемпіоном Формули-1 Льюїсом Хемілтоном в очній дуелі на трасі, запропонувавши гонщику Mercedes помірятися силами і на байку, і на боліді.

Марк Маркес
Фото: EPA/UPG
Марк Маркес

"Звичайно, це було б цікаво. Один на один, спочатку на машині Формули-1, а потім на мотоциклах, адже я знаю, що на них він теж їздить, - цитує одного з найуспішніших гонщиків в історії мотоспорту f1news.ru. – Ми з ним іноді спілкуємося через соціальні мережі, і я знаю, що він ганяє на мотоциклах, причому непогано. Тож я із задоволенням з ним зустрівся б", - зазначив без п'яти хвилин 6-разовий чемпіон MotoGP.

"Я брав участь у тестах на Red Bull Ring і їздив на машині Toro Rosso. Той досвід мені дуже сподобався. Я проїхав 40 кіл, це були справжні тести. Швидкість у мене була, але не вистачає досвіду. Я знав конфігурацію траси, хоча найскладніше мені було розібратися в точках гальмування і використанні притискної сили.

На звичайній трасі машину Формули 1 ще можна пілотувати, можна знайти межу можливого, а ось у центрі міста, наприклад у Монако, це вже важче", - заявив гонщик Repsol Honda Team.

Після 11 етапів сезону Маркес із солідним відривом у 58 очок лідирує в особистому заліку MotoGP.

Льюїс Хемілтон
Фото: EPA/UPG
Льюїс Хемілтон

Тим часом Хемілтон після 12 етапів на 62 очки випереджає найближчого суперника, яким є партнер по команді Валттері Боттас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram