>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бекгему загрожує 50-мільйонний штраф через будівництво стадіону на зараженій землі

Будівництво домашньої арени "Інтер Маямі" - під загрозою.

Бекгему загрожує 50-мільйонний штраф через будівництво стадіону на зараженій землі
Дэвид Бэкхем
Фото: EPA/UPG

Екскапітан збірної Англії Девід Бекгем зіткнувся з несподіваними труднощами під час будівництва домашньої арени для свого клубу "Інтер Маямі", повідомляє The Sun.

Плани зі створення стадіону і торгового комплексу вартістю 800 млн фунтів опинилися під загрозою з огляду на те, що 131 акр землі, на якій будують стадіон "Інтера", виявився токсичним.

У минулому там було звалище муніципального сміттєспалювального заводу, куди звозили відходи з усього міста. Тепер на цьому місці вже більш ніж 50 років розташоване поле для гольфу.

Екологічна фірма EE&G, найнята Inter Miami, взяла понад 140 зразків ґрунту.

Аналіз ґрунту показав, що під 15-сантиметровим шаром землі досі містяться рештки перероблених відходів - плитки, металу і скла, змішані з дрібнозернистим піском.

У звіті зазначено, що забруднення миш'яком у цьому місці перевищує допустиму межу більш ніж удвічі. Також біля майбутнього стадіону виявили перевищення рівня барію і свинцю.

Мер Маямі Френсіс Суарес планує провести додаткове, незалежне дослідження. Для цього муніципалітет вибрав іншу консалтингову фірму - AECOM.

Якщо дослідження підтвердить забруднення ґрунту, клубу доведеться сплатити в міську скарбницю 41 млн фунтів (50 млн дол.) для очищення ґрунту.

Нагадаємо, "Інтер Маямі" повинен почати виступи в МЛС у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram