>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ліверпуль" у драматичному поєдинку виграв Суперкубок УЄФА (оновлено)

"Челсі" переможено.

"Ліверпуль" у драматичному поєдинку виграв Суперкубок УЄФА (оновлено)
Ливерпуль
Фото: EPA/UPG

У Стамбулі на стадіоні "Бешикташ Парк" англійські "Челсі" і "Ліверпуль" розіграли Суперкубок УЄФА.

Перемогу здобув переможець Ліги чемпіонів "Ліверпуль".

Команди продемонстрували чудовий футбол на космічних швидкостях, спростувавши думку, що матч за Суперкубок УЄФА схожий на виставковий.

Перша 10-хвилинка залишилася за чинними переможцями Ліги чемпіонів. Футболісти "Ліверпуля" першими і створили гольовий момент – Мохамед Салах вискочив на рандеву з Кепою Аріссабалагою, але не зумів переграти баскського голкіпера "синіх".

А потім лондонська команда накрутила темп - і "червоні" виявилися неготовими до таких швидкостей, особливо пара центральних захисників Вірджил Ван Дейк і Жоель Матіп.

Перед тим, як Олів'є Жиру відкрив рахунок на 36 хвилині, футболісти "Челсі" створили низку небезпечних моментів біля воріт Адріана, включаючи поперечину від Педро.

Олів'є Жиру
Фото: EPA/UPG
Олів'є Жиру

На перерву підопічні Френка Лемпарда пішли, справедливо виграючи в рахунку 1:0.

Окрім того, необхідно зазначити, що абсолютно була непомітною на поле рефері -француженка Стефані Фраппар, що робить їй честь.

Стефані Фраппар
Фото: EPA/UPG
Стефані Фраппар

Дебют другого тайму знову був за "Ліверпулем". Та на відміну від першої половини матчу, підопічним Юргена Клоппа вдалося забити. Садіо Мане на 48 хвилині по-хокейному зіграв на добиванні на п'ятачку і зрівняв рахунок до 1:1.

Садіо Мане
Фото: EPA/UPG
Садіо Мане

Ще з чверть години "Ліверпуль" феєрія - і знову футболістам "Челсі" вдалося вирівняти гру. Правда, "Ліверпуль" мав забійний момент, коли після удару Ван Дейка і порятунку Аріссабалагою м'яч влучив спочатку в поперечину, а потім зачепив штангу.

Основний час завершився нічиєю.

В екстратаймах було ще веселіше.

Спочатку Мане на 95 хвилині зробив дубль і вперше вивів "Ліверпуль" уперед - 2:1.

Фото: EPA/UPG

Через 6 хвилин Фраппар сміливо призначила в спірному епізоді пенальті у ворота мерсисайдців - і Жоржиньо зрівняв рахунок: 2:2.

Жоржиньо
Фото: EPA/UPG
Жоржиньо

Додаткові 30 хвилин також не виявили переможця - і справа дійшла до серії пенальті, в якій успішнішими виявився переможець Ліги чемпіонів: 5:4.

Оновлення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram