>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російський боксер помер у США від травм після бою

Максиму Дадашеву було 28 років.

Російський боксер помер у США від травм після бою
Фото: НТВ

Російський боксер Максим Дадашев помер у США на 29-му році життя після бою з пуерториканцем Субріелем Матіасом. Бій відбувся 20 липня в Оксон Гілл, США.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Максим помер. Не витримало серце", - сказали ТАСС представники команди спортсмена.

У Федерації боксу заявили, що готові взяти на себе витрати на перевезення тіла Дадашева в Росію і похорон, а також довічно виплачувати гроші його сім'ї.

Росіянин проводив у США відбірний бій за версією IBF у першій напівсередній вазі. Поєдинок зупинили після 11 раунду на прохання тренера Дадашева.

Интерфакс повідомляє, що дорогою з рингу в роздягальню Дадашеву стало погано, спортсмена екстрено відвезли в лікарню з набряком мозку. Йому зробили трепанацію черепа, лікарі не дали довгострокового прогнозу.

Дадашев - призер чемпіонатів Росії, брав участь у Європейських іграх 2015 року, майстер спорту міжнародного класу. Після Європейських ігор він вирішив перейти в професійний бокс.

Травми з летальним наслідком трапляються в боксі не вперше, зазначає Російська служба Бі-бі-сі. Наприклад, у 2011 році уродженець Кемерова Роман Сімаков зустрівся на рингу в Єкатеринбурзі з мешканцем США Сергієм Ковальовим. У 6 раунді Сімаков опинився в нокдауні, а через кілька хвилин його винесли з рингу на ношах і доправили в лікарню. Там спортсмену провели операцію на мозку, однак через три дні він помер.

У 2008 році кореєць Чхве Е Сам помер після виграного бою, йому було 35 років. Він вийшов на ринг з Хері Амолом з Індонезії на бій у найлегшій категорії до 50,2 кг. У 12 раунді він отримав сильний удар, але зміг вийти з нокдауну. Одразу після оголошення переможцем Чхве Е Сам знепритомнів і помер через тиждень від крововиливу в мозок.

У 2005 році колишній чемпіон світу в легкій вазі 35-річний американець Левандер Джонсон помер після бою проти мексиканця Хесуса Чавеса. На початку 11 раунду рефері прийняв рішення зупинити поєдинок, в якому Джонсон пропускав багато ударів. У роздягальні американець знепритомнів і потрапив у лікарню, де йому провели операцію з видалення субдуральної гематоми на головному мозку. Він помер через п'ять днів від пошкоджень, отриманих у поєдинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram