>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Офіційні роботи-талісмани літньої Олімпіади-2020 отримали імена

Назви пропонували учні молодших класів японських і закордонних шкіл.

Офіційні роботи-талісмани літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2020 року сьогодні отримали імена. Про це повідомляє оргкомітет Олімпіади.

Роботів назвали Мірайтова і Сомейті.

Назви обрали за результатами голосування, яке проводили з грудня 2017 року по лютий 2018 року серед учнів молодших класів японських шкіл як у самій Японії, так і за кордоном.

Ім'я олімпійського талісмана Мірайтова складається з двох японських слів - "Міра" (майбутнє) і "това" (вічність). Воно символізує "майбутнє, повне одвічної надії у серцях людей у всьому світі".

Ім'я талісмана Паралімпіади Сомейті - похідне від назви різновиду сакури, а також співзвучне англійському "so mighty" - "такий могутній". Він символізує паралімпійських спортсменів, які долають перешкоди і визначають нові межі можливого.

У лютому офіційними талісманами літньої Олімпіади і Паралімпіади 2020 обрали фігурки у стилі японського аніме з синім і рожевим картатим візерунком.

Нагадаємо, Олімпіада пройде у Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Паралімпіада - з 25 серпня по 6 вересня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram