>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Над Мессі нависла загроза 2-річної дискваліфікації виступів за збірну Аргентини

Лео звинуватив керівництво КОНМЕБОЛ у корупції.

Над Мессі нависла загроза 2-річної дискваліфікації виступів за збірну Аргентини
Лионель Месси
Фото: EPA/UPG

Капітан національної команди Аргентини Ліонель Мессі може бути усунений від матчів збірних на два роки, повідомляє AS.

Після "бронзового" фіналу Кубка Америки-2019 проти Чилі (2:1), в якому Лео був видалений з поля, форвард звинуватив Американську федерацію футболу (КОНМЕБОЛ) в корупції.

При цьому Мессі в знак протесту бойкотує церемонію нагородження Копа Америка-2019.

У свою чергу, КОНМЕБОЛ виступила з офіційною заявою.

"У футболі ви іноді виграєте, а іноді зазнаєте поразки. Основний принцип чесної гри - приймати результати з повагою. Те ж саме стосується рішень арбітрів, які завжди можуть бути не ідеальними через людський фактор", - сказано в заяві організації.

"У результаті типових для змагань інцидентів недопустимо висувати безпідставні і неправдиві звинувачення, які ставлять під сумнів чесність Копа Америка.

Ці звинувачення є неповагою до змагання, гравців і представників КОНМЕБОЛ, установи, яка невпинно працює над тим, щоб зробити футбол у Південній Америці прозорим".

Відзначимо, що статут футбольної організації забороняє будь-яким способом ображати її або її співробітників. Тому КОМНЕБОЛ може дискваліфікувати Мессі на два роки.

Якщо КОНМЕБОЛ прийме рішення покарати Мессі, то Лео може пропустити кваліфікацію Чемпіонату світу-2022, а також Кубок Америки-2020.

Крім того, такий крок футбольних функціонерів може підштовхнути капітана "Барселони" до завершення виступів за національну збірну.

Таким чином, може скластися анекдотична ситуація, відповідно до якої Мессі в своєму дебютному і заключному матчі за національну збірну видалено з поля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram