>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сергій Бубка відкинув звинувачення у хабарі під час вибору столиці Олімпіади-2016

"Діак ніколи не зв'язувався зі мною з приводу виборів столиці Олімпіади-2016".

Член Міжнародного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон Сергій Бубка відкинув звинувачення в отриманні хабара під час вибору місця проведення літніх Олімпійських ігор 2016 року. Про це він написав у своєму Twitter.

"Я повністю заперечую всі помилкові заяви, зроблені колишнім губернатором Ріо, якого зараз чекає тривале ув'язнення через корупцію. Мої адвокати використовують всі правові інструменти, щоб спростувати звинувачення і захистити мої права", - написав Бубка.

"Пан Діак ніколи не зв'язувався зі мною з приводу виборів столиці Олімпійських ігор 2016 року. Мої адвокати написали пану Діаку і попросили його пояснити звинувачення пана Кабрала, який в своїх заявах помилково стверджує, що пан Діак міг отримати мій голос", - написав Бубка.

Нагадаємо, Бубка є олімпійським чемпіоном 1988 року в стрибках з жердиною, шестиразовим чемпіоном світу, чемпіоном Європи. З 1999 року є членом МОК.

Напередодні стало відомо, що колишній губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіо Кабрал під час судового засідання заявив, що в 2009 році передав гроші на той момент чинному главі Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіну Діаку за голоси на користь міста на виборах столиці Олімпійських ігор 2016 року, а той перерозподілив їх між кількома членами МОК, в числі яких був і Бубка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram