>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Франції за підозрою в корупції затримали екс-президента УЄФА Мішеля Платіні

Чиновника підозрюють у корупції під час вибору Катару для проведення ЧС-2022.

У Франції за підозрою в корупції затримали екс-президента УЄФА Мішеля Платіні
Фото: EPA/UPG

Колишнього президента Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні затримали у справі про корупцію під час вибору країни-господині чемпіонату світу 2022 року. Про це повідомляє The Independent.

За даними видання Mediapart, Платіні взяли під варту 18 червня у Франції. У справі також проходить політик, колишній голова МВС Франції Клод Геан.

Навесні 2015 року у ФІФА стався корупційний скандал. Тоді в Цюриху за запитом США заарештували кількох чиновників організації - їх підозрювали в отриманні хабарів. Розслідування стосувалося можливої корупції під час вибору країн-господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. Чемпіонат світу 2022 року пройде в Катарі - він отримав право на це 2010 року, коли Платіні займав посаду президента УЄФА.

Мішель Платіні займав посаду президента УЄФА з 2007 по 2015 рік. У 2015-му його, а також колишнього президента ФІФА Йозефа Блаттера відсторонили від футбольної діяльності на вісім років. Блаттера підозрювали в тому, що він незаконно переказав Платіні 2 млн швейцарських франків 2011 року.

Самі підозрювані заперечували вину. Вони стверджували, що це була плата Платіні за його роботу радником Блаттера в 1998-2002 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram