>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Toyota й Алонсо другий рік поспіль виграли "24 години Ле-Мана"

У Франції завершився суперсезон WEC.

Екіпаж Toyota №8 у складі Фернандо Алонсо, Себастьєна Буєма та Казукі Накаджіми другий рік поспіль виграв добовий автомарафон "24 години Ле-Мана".

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє профільне видання Autosport, аж до останньої години все йшло до перемоги другого екіпажу Toyota, який представляли Хосе-Марія Лопес, Майк Конвей і Камуї Кобаяші. У першій половині дистанції спортпрототипи №7 і №8 кілька разів мінялися позиціями. Потім "сімка" закріпилася на першій сходинці й до кінця перегонів відірвалася на дві хвилини. Але прокол колеса й позаплановий піт-стоп за годину до фінішу відкинули Лопеса і його напарників на друге місце.

Лопес наздоганяв Накаджіму, котрий проводив заключний відрізок, і після піт-стопу японця повернувся на перше місце, але ненадовго. Самому аргентинцеві теж потрібно було їхати на дозаправлення, і після заїзду він повернувся з відставанням 16 секунд. По радіо команда попросила його довести машину до картатого прапора, тому атакувати він не став і залишився другим. 

Фото: EPA/UPG

Накаджіма без проблем доїхав до фінішу і здобув своєму екіпажу перемогу в Ле-Мане та чемпіонство за підсумками суперсезону WEC.

Третє місце посіла російська команда SMP Racing у складі Віталія Петрова, Михайла Альошина і Стоффела Вандорна.

У класі LMP2 перемогу відсвяткували автогонці французької Signatech Alpine Ніколя Лап'єр, Андре Негран і П'єр Тір'є.

Фото: EPA/UPG

У кузовному класі GTE Pro перемогу здобули автогонці італійської AF Corse Джеймс Каладо, Алессандро П'єргвіді та Даніель Серра.

  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram