>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

IAAF відмовилася відновлювати членство федерації легкої атлетики Росії

ЧС з легкої атлетики у Досі відбудеться без збірної РФ.

IAAF відмовилася відновлювати членство федерації легкої атлетики Росії
Фото: iaaf.org

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) вчергове продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Учасники ради організації у Монако в неділю, 9 червня, відмовилися відновлювати членство росіян, припинене у 2015 році через масові випадки застосування допінгу, повідомляє DW.

Глава робочої групи IAAF Руне Андерсен повідомив, що прийняття такого рішення керівництву організації порекомендувала його команда. Ця група контролює зусилля російської сторони щодо відновлення членства в асоціації. Він також вказав, що IAAF перевірить інформацію ЗМІ про те, що два російські тренери й один лікар, яких відсторонили від роботи зі спортсменами, продовжують свою діяльність.

Таким чином Чемпіонат світу з легкої атлетики у Досі з 27 вересня по 6 жовтня, вочевидь, знову відбудеться без російської збірної. Наступне засідання ради IAAF відбудеться за кілька днів до відкриття першості.

Кілька років тому IAAF відреагувала на скандальне розслідування про існування в Росії державної системи підтримки допінгу й виключила ВФЛА зі своїх лав у листопаді 2015 року. Відтоді дискваліфікацію продовжували десять разів, востаннє - у березні 2019 року.

У липні 2018 року IAAF посилила свої антидопінгові правила. Так, починаючи з 2019 року, усі національні федерації будуть розбиті на декілька класів згідно зі спортивними успіхами і допінговою історією. ВФЛА не увійшла в одну з категорій через дискваліфікацію.

З 2016 року російські спортсмени виступають на турнірах у нейтральному статусі. У 2019 IAAF знову дозволила кільком десяткам легкоатлетів з РФ виступати під нейтральним прапором. Зокрема, 22 січня організація схвалила заявки 42 росіян на участь у міжнародних змаганнях у 2019 році, 21 лютого - ще 21 російського спортсмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram