>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Молодіжна збірна України вперше в історії вийшла у чвертьфінал Чемпіонату світу

Українці впевнено переграли панамських однолітків.

Молодіжна збірна України вперше в історії вийшла у чвертьфінал Чемпіонату світу
Фото: ФИФА

У польському Тихи на поле стадіону "Мейскі" відбувся поєдинок 1/8 фіналу Чемпіонату світу серед юнаків віком до 20 років, в якому збірна України зіграла з однолітками з Панами.

Поєдинок завершився переконливою і прогнозованою перемогою підопічних Олександра Петракова 4:1.

Нагадаємо, збірна України (U-20) з першого місця в групі D вийшла в раунд плей-офф. У свою чергу, в групі Е панамці посіли третє місце і за рахунок додаткових показників потрапили в число кращих чотирьох збірних, що зайняли треті місця в своїх групах.

У досить обережному дебюті матчу перший удар в створ воріт виявився результативним. Форвард "Шахтаря" Данило Сікан, який виступає в оренді за "Маріуполь", на 23-й хвилині точно поклав м'яч в кут воріт панамців 1:0.

На 41-й хвилині після стандарту наші хлопці подвоїли перевагу - динамівець Денис Попов скористався помилкою голкіпера панамців і з метра вставив головою м'яч у ворота 2:0.

А на останній хвилині тайму Сікан оформив дубль 3:0.

На початку другого тайму панамці вдихнули в інтригу матчу іскру надії, скоротивши відставання в рахунку 3:1

Однак підопічні Олександра Петракова вміло "засушили" гру, а в ендшпілі забили четвертий гол - відзначився одноклубник Попова Сергій Булеца 4:1.

Таким чином українці з четвертої спроби вийшли в чвертьфінал молодіжного ЧС U-20 - у всіх трьох попередніх випадках "синьо-жовтих" чекало розчарування.

У чвертьфіналі Україна зіграє з Колумбією, яка в 1/8 фіналу обіграла Нову Зеландію в серії пенальті (основний час 1: 1). Матч відбудеться 7 червня.

Обзор матча Украина - Панама - на офіційному сайті ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram