>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У МЗС Азербайджану дозволили участь гравця лондонського "Арсенала" у фіналі Ліги Європи в Баку

Генріх Мхітарян зможе зіграти у фінальному матчі.

У МЗС Азербайджану дозволили участь гравця лондонського "Арсенала" у фіналі Ліги Європи в Баку
Генрих Мхитарян
Фото: EPA/UPG

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Азербайджану Лейла Абдуллаєва повідомила, що вірменський легіонер лондонського "Арсенала" Генріх Мхітарян зможе зіграти у фіналі Ліги Європи в Баку, незважаючи на напруженість між країнами.

Зазначимо, що вирішальна гра відбудеться 29 травня в Баку, "Арсенал" зустрінеться з "Челсі".

Між Вірменією та Азербайджаном немає дипломатичних відносини.

"В Азербайджані відбулося багато великих спортивних заходів, в яких брали участь вірменські спортсмени. Спорт і політика відокремлені одне від одного", - наводить слова прес-секретаря "Спорт-Экспресс".

Вірменія та Азербайджан вже багато років перебувають у стані конфлікту через спірний статус Нагірного Карабаху. У ЗМІ неодноразово повідомлялося про існування неформальних обмежень на в'їзд в Азербайджан не тільки для громадян Вірменії, але і для етнічних вірмен взагалі. Прикордонна служба, зазвичай, пояснює депортацію або відмову в допуску на борт міркуваннями безпеки.

Нагадаємо, що Мхітарян у 2015 році не поїхав з дортмундською "Боруссією" на виїзний матч проти азербайджанської "Габали" (3:1), а минулого року пропустив гостьову гру "Арсенала" з "Карабахом" (3:0) в рамках групового турніру Ліги Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram