>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Поліція затримала двох осіб за спробу купити результат матчу U21 "Зоря" - "Динамо"

Ціна питання - 5 тисяч доларів.

Поліція затримала двох осіб за спробу купити результат матчу U21 "Зоря" - "Динамо"
Фото: npu.gov.ua

1 квітня в Запоріжжі затримали двох осіб за спробу організувати договірний матч у Запоріжжі. За  даними поліції, жителі Києва під виглядом спортивних брокерів запропонували тренеру і гравцям одного з клубів 5 тисяч доларів за поразку.

Назви команди не вказано, але відзначено, що йдеться про гру в Запоріжжі, яка проходила 2 березня. Цього дня там проходив матч молодіжного чемпіонату України між "Зорею" та "Динамо" (1:3). За інформацією Footballhub, гроші пропонували футболістам "Зорі" U-21.

У понеділок, 1 квітня, під час передачі 20 тисяч гривень фігурантів затримали працівники поліції і прокуратури. Ще 55 тисяч гривень правопорушники мали переказати на банківську картку одного з футболістів відразу після передачі готівки. Решта - після проведення матчу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України - від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Журналіст "1+1" Костянтин Андріюк у фейсбуці написав, що ці 5 тисяч мали отримати тренер "Зорі" U-21 і 5 гравців команди, після чого ті повинні були програти "Динамо" з різницею в два м'ячі (коефіцієнт - 5). Гроші намагалися передати дві особи віком 23 і 27 років.

Одним із підозрюваних у результаті корупційного скандалу є футбольний арбітр, який минулого року завершив кар'єру через участь у договірних матчах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram