>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Росії підказали альтернативний варіант, як ФФУ уникнути проблем у "Справі Мораеса"

Україна повинна зберегти свої очки.

У Росії підказали альтернативний варіант, як ФФУ уникнути проблем у "Справі Мораеса"
Жуниор Мораес

Велика ймовірність, що Федерація футболу України (ФФУ) і національна збірна не будуть покарані за участь нападника Жуніора Мораеса у відбіркових іграх Євро-2020 з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1), повідомляють на сторінках російського видання "Спорт-Экспресс".

У випадку українського бразильця під час його натуралізації можна використовувати не статтю 7 Правил застосування Статуту ФІФА, а статтю 6, уточнює видання.

У цих статей є суттєва відмінність.

Стаття 7 стосується ситуацій, більше схожих на ту, в якій, наприклад, опинився російський і бразильський футболіст, захисник московського клубу ЦСКА і збірної Росії Маріу Фернандес. Він уже мав досвід виступу за збірну Бразилії, але в товариському матчі, і фактично вирішив змінити футбольне громадянство. Для цього йому довелося чекати п'ять років, як і передбачено одним із положень згаданої статті.

Мораес за збірну Бразилії не виступав. І, судячи з усього, до нього може бути застосована стаття 6, де йдеться про футболістів, у яких більше, ніж одне громадянство. Їм, щоб виступати за ту збірну, яку вони вибрали, необхідно прожити на території країни не п'ять років, а всього два. Цю умову натуралізований бразилець виконав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram