>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

За підсумками Miami Open Світоліна може стати першою ракеткою світу

Перша ракетка України може очолити світовий рейтинг.

За підсумками Miami Open Світоліна може стати першою ракеткою світу
Элина Свитолина
Фото: EPA/UPG

В американському Кі-Біскейн стартував великий хардовий тенісний турнір, що належить до серії WTA Premier Mandatory з призовим фондом 8,65 млн дол. і турнірною сіткою, розрахованою на 96 учасниць в одиночному розряді.

Нинішній турнір ще примітний тим, що за його підсумками п'ять перших номерів світового рейтингу поборються за шанс очолити (а Наомі Осака - зберегти лідерство) світовий рейтинг.

До числа тих, хто може стати першою ракеткою світу, входить і перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA, 5).

Крім Осаки, яка утримує тенісну корону після перемоги на Australian Open-2019, і Світоліної, на перше місце також претендують Петра Квітова, Сімона Халеп і Анжелік Кербер.

Щоправда, шанси українки очолити рейтинг вельми примарні. Навіть перемога в одному матчі дозволить Осаці набрати більше очок, аніж Світоліна в разі перемоги.

Найбільші шанси змістити японку з трону має Квітова. Для цього чеській тенісистці необхідно "лише" виграти турнір і при цьому сподіватися, що Осака не вийде в фінал.

Якщо японка пройде в чвертьфінал, то шанси також втратить і Кербер. Для комфортної впевненості Наомі потрібно зіграти в фіналі, в такому випадку вона точно збереже своє місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram