>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Організатори Олімпійських ігор-2020 в Токіо представили роботів, які будуть допомагати глядачам

На ОІ-2020 глядачам допомагатимуть роботи.

Організатори Олімпійських і Паралімпійських ігор 2020 року в японському Токіо запустили свій амбітний проект, представивши двох роботів, які призначені для допомоги глядачам, співробітникам і спортсменам на ОІ-2020 року, повідомляє Reuters.

Роботів Human Support Robot від Toyota і Power Assist Suit від Panasonic продемонстрували в столиці Олімпіади-2020.

Фото: Twitter
Маленький білий робот з вбудованими рисами обличчя від Toyota допоможе на ОІ-2020 людям з обмеженими можливостями, що пересуваються на інвалідних візках, уточнює видання. Роботи можуть приносити їжу й інші товари, направляти глядачів на свої місця і надавати інформацію про події.

"Ми будемо допомагати людям на Олімпійських іграх і на стадіоні в зонах, доступних для інвалідних колясок. Робот може також нести сумки й інші предмети багажу для клієнтів", - повідомив представник Toyota Мінору Ямауті.

Panasonic також представила свою пропозицію - екзоскелет на батарейках, який допомагає підбирати важкі предмети. Костюм Power Assist дозволяє людям багаторазово піднімати і переносити предмети, не напружуючи спину.

За результатами соціологічного опитування "Штучний інтелект: український вимір", проведеного Інститутом Горшеніна разом з групою компаній Everest у 2018 році, майже половина українців (49,7%) хотіли би мати персонального робота, який допомагав би їм займатися домашніми справами. При цьому кожен четвертий респондент (27%) заявив, що хотів би мати робота, який допомагав би їм на роботі. З повною версією дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram