>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

До правил футболу внесли зміни

До правил футболу внесли зміни
Фото: EPA/UPG

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) на своїх щорічних зборах у шотландському Абердині внесла зміни до футбольних правил.

Про це йдеться в заяві IFAB.

Гравцям команди, яка виконує штрафний, буде заборонено стояти в стінці, яка захищається. Вони мають перебувати щонайменше  за один метр від стінки.

Функціонери посилили правила, що стосуються гри рукою. Більше не будуть зараховуватися будь-які голи, де було навіть ненавмисне підігравання. Дотик руки гравцем атакувальної команди під час гольової атаки завжди вважатиметься порушенням правил.

З наступного сезону гравці мають іти з поля за найближчу лінію. Це зроблено, щоб прибрати затримку часу, коли гравці занадто повільно йдуть змінюватися з іншого кінця поля.

Жовті і червоні картки тепер показуватимуть не лише гравцям, а й тренерам та іншим офіційним особам команди. Тренерів за неналежну поведінку (наприклад, агресивну реакцію за те чи інше суддівське рішення) видаляють і зараз, але без пред'явлення картки.

Голкіперам під час виконання пенальті в їхні ворота тепер можна буде стояти на лінії воріт однією ногою, а не строго двома, як нині.

Нові правила набудуть чинності з червня 2019 року.

IFAB складається з 4 країн-засновниць футболу (Англія, Шотландія, Уельс і Північна Ірландія), у яких є 4 голоси, а також ФІФА, у якій теж 4 голоси.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram