>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-наставник "Динамо": в команді доводилося кодувати футболістів від алкозалежності

Микола Павлов розповів про свою роботу в київському клубі.

Екс-наставник "Динамо": в команді доводилося кодувати футболістів від алкозалежності
Николай Павлов
Фото: comments.ua

Колишній головний тренер київського "Динамо", дніпровського "Дніпра", полтавської "Ворскли", сімферопольської "Таврії" і низки інших українських клубів Микола Павлов розповів про часи середини 90-х, коли він працював на посаді начальника команди і в.о. головного тренера київського "Динамо".

"Було багато футболістів, які почали працювати зі мною і переставали пити. Хірургічним шляхом, я їм допомагав. Проходить 5 років, футболісти вже не в мене грають, а на Новий рік телефонують: Микола Петрович, доповідаю.

Мене цього навчило "Динамо". Був епізод, коли хтось із тренерів сказав: того я не беру, цього не беру. Вони п'яниці. Керівництво каже - ти начальник команди, роби все, що можна", - цитує isport.ua інтерв'ю Павлова програмі "Триндец".

"Я ж не знав, що таке кодувати. Взяв трьох або чотирьох футболістів і поїхав. Познайомився з лікарем, дивлюся на хлопців - вони сидять і трусяться. Я кажу: Вам це для життя треба, для футболу. Якщо не вірите мені - піду з вами. Теж буду кодуватися або підшиватися. Але вони сказали, що зроблять без мене і пішли", - уточнює фахівець.

"Заходили по одному до лікаря, він щось з ними робить. Приїжджають додому - температура 41-42, мало не вмирають. Але нічого - через добу-дві це проходить. Від лікаря їхали - я сам аж трусився. Проходить час - і ці процедури вже не роблять, довели свою спроможність у футболі і житті. У них зараз все добре - навіть недавно зустрічався з ними на столітті "Дніпра", з їхніми дружинами. Вони вдячні", - підсумував Павлов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram