>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мосміськсуд відхилив скаргу МОК повернути росіянину золоту олімпійську медаль

Олександр Зубков залишився в статусі олімпійського чемпіона.

Мосміськсуд відхилив скаргу МОК повернути росіянину золоту олімпійську медаль
Александр Зубков
Фото: EPA/UPG

Мосміськсуд відхилив скаргу Олімпійського комітету Росії (ОКР), який є структурним підрозділом Міжнародного олімпійського комітету (МОК), на рішення повернути главі Федерації бобслею Росії Олександру Зубкову статус олімпійського чемпіона, повідомляє "Спорт-Экспресс".

"Рішення залишити без зміни, скаргу - без задоволення", - наводить рішення колегії суддів видання.

Нагадаємо, комісія МОК визнала Зубкова винним у порушенні антидопінгових правил, анулювала його результати на Олімпіаді-2014, на якій він завоював два "золота", і довічно відсторонила від участі в Іграх.

Пізніше Спортивний арбітражний суд (CAS) замінив довічне відсторонення від Олімпіад на недопуск тільки до Ігор-2018 в Пхьончхані. Водночас результати Зубкова на Олімпіаді в Сочі залишилися анульованими.

Після цього, ОКР отримав вказівку з МОК на виконання рішення CAS "забезпечити передавання" оригіналів золотих медалей Зубкова "для перерозподілу", що і спробував зробити національний олімпійський комітет, подавши скаргу в суд.

Варто додати, що рішення Мосміськсуду діє тільки на території Росії, тож за кордоном Зубков, як і раніше, буде вважатися позбавленим двох золотих медалей Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram