>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" відвантажила "Реалу" п'ять м'ячів у чемпіонаті Іспанії (оновлено)

Каталонці виграли перший Ель-Класіко в сезоні.

"Барселона" відвантажила "Реалу" п'ять м'ячів у чемпіонаті Іспанії (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У рамках 10-го туру іспанської Ла Ліги каталонська "Барселона" приймала мадридський "Реал".

Переможці Ліги Чемпіонів останніх трьох сезонів зазнали нищівної поразки 1:5.

Команди обережно почали поєдинок, немов хотіли зрозуміти, як вони будуть грати без своїх ватажків - нагадаємо, Кріштиану Роналду влітку перебрався в Турин, а Ліонель Мессі в попередньому турі чемпіонату проти "Севільї" (4:2) зламав руку. 

Фото: EPA/UPG

Однак перша ж стрімка атака господарів привела до взяття воріт Тібо Куртуа. Іван Ракитич, що розрізає передачею за спину захисників "Реалу", знайшов на лівому фланзі Жорді Альбу, який увірвався в штрафний майданчик гостей і зробив передачу на забутого всіма Філіпа Коутіньйо - бразильцеві не забити з десяти метрів було складніше, ніж забити 1:0 (11-та хвилина).

Фото: EPA/UPG

У першому пропущеному голі необхідно відзначити авантюрну гру всієї лінії оборони "бланкос", що занадто високо розташувалася поблизу центральної лінії поля.

Наприкінці півгодини ігрового часу арбітр поєдинку за допомогою VAR призначив пенальті у ворота гостей за контакт Рафаеля Варана на Луїсі Суаресі. Сам потерпілий і реалізував 11-метровий, подвоївши перевагу своєї команди 2:0.

Фото: EPA/UPG

До перерви футболісти "Барселони" могли довести рахунок до непристойного, такий безпорадний вигляд мав "Реал". За весь тайм підопічні Хулена Лопетегі не створили жодного небезпечного моменту біля воріт Марк-Андре тер Штегена.

У другому таймі все несподівано кардинально змінилося.

Гравці "Реалу" включили високий пресинг, до якого господарі виявилися абсолютно не готові.

Дзвінок для "Барси" прозвучав на 49-й хвилині, коли Клеман Лангле лише останньої миті зняв м'яч з голови Каріма Бензема.

А вже в наступній атаці "Реал" забив (Марсело) 2: 1. 

Фото: EPA/UPG

Тут же було ще кілька небезпечних моментів біля воріт господарів, кульмінацією яких стало влучення Лукою Модричем у штангу.

У ці хвилини уболівальникам каталонської команди було відверто тривожно за підсумковий результат. Атаки "Реалу" накочували одна за одною.

Але "блаугранас" вистояли, а на 75-й хвилині пройшла перша за тайм контратака підопічних Ернесто Вальверде, яку завершив Луїс Суарес 3:1.

Фото: EPA/UPG

Через 8 хвилин уругваєць оформив хет-трик (4:1).

Фото: EPA/UPG

А добив гостей Артуро Відаль 5:1.

Однак все могло скластися зовсім по-іншому, якби реалізував Модрич свій шанс.

Фото: EPA/UPG

Після чергової поразки підопічні Хулена Лопетегі опустилися на 9-те місце в турнірній таблиці. З останніх семи матчів "Реал" зазнав поразки в п'яти, при одній нічиїй.

Чекаємо на рішення від президента "Реала" Флорентіно Переса.

Фото: EPA/UPG

Оновлення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram