>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ довічно дискваліфікувала футболістів Karpatalya

У складі угорської футбольної команди виступали 14 громадян України.

ФФУ довічно дискваліфікувала футболістів Karpatalya
"Карпаталья"
Фото: Yahoo! Sports

КДК ФФУ заборонив довічно здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з футболом (в тому числі адміністративну та спортивну), 14 громадянам України, які є гравцями угорської футбольної команди Karpatalya, повідомляє СПОРТ.ua.

При цьому організаторам і членам команди з-поміж громадян Угорщини заборонено в'їзд на територію України.

"Участь зазначеної команди в так званому чемпіонаті невизнаних держав - турнірі ConIFA World Football Cup - негативно позначилася на авторитеті та іміджі Федерації футболу України. Тому за поведінку, яка шкодить репутації футболу та ФФУ, дисциплінарним комітетом прийнято рішення про довічну дискваліфікацію українських гравців футбольної команди Karpatalya", - цитує першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка видання.

Раніше СБУ оголосила офіційні застереження двом гравцям-громадянам України зі складу команди і ініціювала перед Федерацією футболу України розгляд питання про позбавлення їх відповідних спортивних ліцензій.

Як повідомляли, команда під назвою Karpatalya (в перекладі з угорської - "Закарпаття") сформована з ініціативи угорської сторони з етнічних угорців, народжених у Закарпатській області. До організації команди причетний також депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців Тиберій Феєш.

Турнір ConIFA World Football Cup проводить конфедерація незалежних футбольних асоціацій, до складу якої входять федерації, які не є членами ФІФА. Конфедерація заснована у 2013 році і проводить чемпіонати світу раз на два роки.

Цього року турнір проходив у Лондоні. У ньому взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю й інші, а у відбірних матчах грали команди від ОРДО і ОРЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram