>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оприлюднила статистичний звіт групи технічного аналізу за підсумками ЧС-2018

Звіт включає всебічну статистику турніру і кожного індивідуального матчу.

ФІФА оприлюднила статистичний звіт групи технічного аналізу за підсумками ЧС-2018
Фото: ФИФА

Технічна дослідницька група FIFA (TSG) опублікувала звіт про Чемпіонат світу-2018, до якого увійшли докладні статистичні дані про турнір і кожен матч, профілі команд, а також використані під час аналізу ексклюзивні відеоматеріали.

Повний звіт групи технічного аналізу про турнір у Росії можна прочитати на офіційному сайті ФІФА.

Варто зазначити, що TSG на ЧС-2018 очолював відомий бразильський фахівець Карлос Альберто Паррейра, до якого приєдналися голландець Марко ван Бастен (головний технічний директор ФІФА), нігерієць Еммануель Амуніке, серб Бора Мілутинович, шотландець Енді Роксбург і швейцарський фахівець з воротарів Паскаль Цубербюлер.

Серед основних статистичних даних зазначено, що команда з найвищим показником володіння м'ячем (Іспанія, 69%) не зуміла вийти до чвертьфіналу, а чемпіон світу збірна Франції зайняла лише 19 місце за цим показником.

Футболісти збірної Сербії пробігли найбільше турнірі - в середньому по 113 км за гру. Для порівняння, французи за цим показником стали одними з найгірших - 28-й результат: Les Bleus у середньому пробігала за матч 101 км.

Крім того, різко зросла ефективність ударів з-за меж штрафного: кожен 29-й удар з далекої дистанції ставав результативним, тоді як на ЧС-2014 для гола було потрібно 42 удари здалеку.

На ЧС-2018 кожен 29-й кутовий призводив до взяття воріт, тоді як у Південній Африці у 2010 році і в Бразилії 2014-го до взяття воріт призводив кожен 61-й кутовий удар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram