>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК зробив виняток для Сергія Бубки, змінивши його статус членства в організації

Сергій Бубка є президентом НОК України.

МОК зробив виняток для Сергія Бубки, змінивши його статус членства в організації
Сергей Бубка
Фото: noc-ukr.org

9 жовтня на сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Буенос-Айресі було вирішено змінити статус членства президента НОК України Сергія Бубки, повідомляють на офіційному сайті організації.

Це лише п'ятий випадок за всю історію олімпійського руху.

Тепер автор 35 світових рекордів у стрибках з жердиною, єдиний легкоатлет, який переміг на шести чемпіонатах світу (1983, 1987, 1991, 1993, 1995, 1997), олімпійський чемпіон-1988 Сергій Бубка буде проходити в МОК не за квотою НОК України, а за індивідуальною квотою.

"Виконком МОК дотримується думки, підтриманої і комісією з обрання членів МОК, що МОК не має права втратити досвід пана Бубки, тому було запропоновано змінити його статус. І це буде один з п'яти винятків в історії олімпійського руху з урахуванням того, що від України ми вже маємо одного індивідуального члена - Валерія Борзова. Але це відповідає тим поправкам, які були введені в Олімпійську хартію", - заявив президент МОК Томас Бах.

Рішення змінити статус членства 54-річного Бубки, який входить до виконкому міжнародного комітету, підтримали 66 делегатів, які беруть участь у сесії в Буенос-Айресі, проти - 7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram