>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК погрожує AIBA недопуском боксу до Олімпіади-2020

Олімпіада в Токіо може пройти без боксу.

МОК погрожує AIBA недопуском боксу до Олімпіади-2020
Фото: МОК

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) попередив Міжнародну федерацію любительського боксу (AIBA) про те, що та не зможе взяти участь в Олімпійських іграх у Токіо 2020 року, якщо в найкоротші терміни не вирішить комплексу своїх проблем, повідомляють на офіційному сайті МОК.

AIBA переживає управлінську, фінансову і допінгову кризу. Її доповідь про перебіг вирішення проблем не переконала МОК, тому той наказав виправити все протягом місяця.

Раніше директор з питань етики та відповідності вимогам МОК Пакеретт Жирар Запеллі скерувала лист на ім'я виконувача обов'язків голови AIBA Гафура Рахімова. У ньому в ультимативній формі йшлося про те, що його висунення на посаду президента федерації може вплинути на рішення МОК зберегти бокс у програмі Олімпіади 2020 року в Токіо, оскільки функціонера підозрюють у зв'язках з кримінальним світом. Раніше департамент контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включив Рахімова до санкційного списку як одного з головних злочинців Узбекистану.

Вибори президента AIBA пройдуть 3 листопада на конгресі організації в Москві. Крім Рахімова, свою кандидатуру висунув президент Азійської конфедерації боксу, казах Серік Конакбаєв. Остаточно МОК розгляне питання збереження боксу в програмі Олімпійських ігор-2020 на засіданні виконавчого комітету організації в листопаді.

Нагадаємо, МОК розглядає варіант виключення хокею з програми Олімпіади-2022.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram