>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"ФК Інгулець" пояснив ситуацію, що гостьовий сектор у клітці призначений для буйних фанів

У клубі заявили про альтернативний сектор.

Фото: sportarena.com

Фото зі стадіону клубу Першої ліги "Інгулець" викликало серйозний резонанс серед футбольних уболівальників.

На фотографіях зображено міні-сектор стадіону команди "Інгулець", призначений для приїжджих фанів, трибуни якого обгороджені металевими ґратами.

Уболівальницьке середовище навіть провело паралель між цим своєрідним ноу-хау футбольного клубу з клітками для хижаків у цирку, гладіаторськими клітками Стародавнього Риму і навіть клітками КПЗ.

Однак у "ФК Інгулець" щодо прикладного застосування цієї металевої споруди ідеї були значно прозаїчнішими.

Згідно з офіційною заявою петровського клубу, гостьовим сектором стадіону є сектор №1. Водночас сектор з кліткою є альтернативним для особливо буйних уболівальників.

"Ми щиро раді приїзду в наш населений пункт уболівальників з різних куточків країни. Їх розміщення наш клуб здійснює в гостьовому "Секторі 1" стадіону ФК "Інгулець", - зазначає клуб.

"Сектор 9" стадіону ФК "Інгулець" (клітка, - прим. LB.ua) розглядається нами як альтернативний для тих груп уболівальників, поведінка яких "до і під час поєдинку" буде виходити за рамки суспільних норм і моралі. З нульовою толерантністю наш клуб реагує на використання всіляких піротехнічних засобів, вигуки гасел, що ганьблять честь і гідність людей різного віросповідання, кольору шкіри і расової приналежності. Ми говоримо рішуче "ні" проявам расизму, дискримінації, ксенофобії і іншої нетерпимості на трибунах стадіону в смт Петрове", - сказано в заяві.

Фото: Трибуна

"Так, готові визнати, що естетично "Сектор 9" сьогодні, можливо, виглядає не до кінця допрацьованим. Розуміємо це, і приймаємо обґрунтовану критику з цього приводу. Постараємося в стислі терміни змінити його вигляд, гармонізувати, зробивши більш комфортним і затишним для наших дорогих гостей з різних куточків України", - інформує ФК "Інгулець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram